Maandag 8 November kregen wij een gastles van Joost.  Joost beoefend al een lange tijd Taekwondo, daarnaast doet hij ook aan Grappling en sinds kort Braziliaans Jiu-Jitsu. Omdat wij Taekwondo zo allround mogelijk proberen te beoefenen vinden wij het onderdeel zelfverdediging ook erg belangrijk. Als je als Taekwondoïn namelijk op de grond beland heb je niet zoveel aan langeafstandstechnieken zoals rondwaardse trappen en achterwaartse trappen.

We begonnen iets later dan verwacht met een redelijk grote en enthousiaste groep. Na een korte en rustige warming-up deden we een aantal standaard oefeningen en ook nog wat intensievere oefeningen en daarna met zelfverdediging. Dit was vooral gebaseerd op het voor ons onbekende grondgevecht.

We leerden met een aantal oefeningen hoe we uit nare situaties konden komen door middel van grepen en lichaamsbewegingen. Ook deden we wat staande oefeningen waarbij we de partner juist op de grond probeerden te krijgen.

Omdat je zoveel informatie probeert op te nemen in een korte tijd waren de 2 uur vrij snel voorbij gegaan. Toch was het erg leerzaam en goed te begrijpen mede door de goede uitleg van Joost. Zulke gasttrainingen zijn dan ook voor herhaling vatbaar.

Foto’s kunnen bekeken worden onder het kopje “galerij” of door HIERte klikken, met dank aan Etienne!

Om de foto’s te downloaden kun je HIER klikken en het bestand vervolgens openen met Winrar

Filmpjes kunnen bekeken worden onder het kopje “filmpjes” of door HIER te klikken, met dank aan Nicky!