Tijdens het archiveren van de oude nieuwsberichten kwamen wij wat leuks tegen, namelijk: in gesprek met…

Dit was een rubriek die wij in het begin van onze website om de zoveel maanden online zette. Degene waarmee in gesprek werd gegaan kreeg dan een aantal vragen zodat jullie deze persoon beter konden leren kennen.

Bekijk hier de oude “In gesprek met” rubrieken:

In gesprek met… Dirk

In gesprek met… Tom

In gesprek met… Ron

Nu gaan wij proberen dit weer op te pakken, en de bedoeling is dat er iedere 1e dag van de maand een nieuwe “in gesprek met” online komt op de website.

Als eerste is aan de beurt: René.

1: Wie ben je en hoe oud ben je?

Mijn naam is René den Besten en ik ben 22 jaar oud.

2: Waar ben je geboren en waar woon je nu?

Ik ben geboren in Gorinchem en woon al mijn hele leven in Asperen.

3:  Wat studeer je of wat is je beroep?

Ik studeer aan de ALO in Eindhoven en ik werk bij een koffiewinkel/ijszaak.

4: Heb je (naast Taekwon-Do) nog andere hobby’s?

Eigenlijk vind ik heel veel verschillende sporten en dingen wel leuk, maar Taekwon-Do blijft het leukste om te doen.

5: Hoe ben je met Taekwon-Do in aanraking gekomen?

Ik ben in augustus 2001, toen ik 7 jaar oud was, begonnen met Taekwon-Do in Herwijnen. Een vriend van mij trainde hier toen, dus ik ging maar een keer meedoen. Hier gaf Sabum Boy toen les bij Gym Vereniging Olympia. Na een aantal jaren daar getraind te hebben, begon ik ook in Leerdam te trainen.

6: Sinds wanneer ben je betrokken bij de vereniging?

Volgens mij sinds 2004 of 2005 echt in Leerdam. Toen trainde ik in Herwijnen en Leerdam tegelijk. Later is Sabum Boy gestopt met lesgeven in Herwijnen en ben ik meegegaan naar Leerdam.

7: Wat zijn jouw dieptepunten en/of hoogtepunten geweest bij de vereniging?

Mmm. Dieptepunten en hoogtepunten.

Ik denk dat een dieptepunt van mij wel was dat ik een knieblessure kreeg rond mijn 15e. Hier moest ik toen aan geopereerd worden. Ik heb er toen ongeveer een half jaar over gedaan voordat ik weer echt lekker kon trainen en na ongeveer 1 jaar was ik pas weer pijnvrij.

Hoogtepunten zijn er gelukkig veel meer, o.a.:

  • De Martial Arts Galas en demonstraties die wij als vereniging hebben gegeven/georganiseerd.
  • Wedstrijden
  • De trainingen bij Grandmaster Kim Ung Chol en andere Masters/Grandmasters.
  • Het 30-jarig bestaan van de vereniging waar Sabum Boy geridderd werd.
  • Het behalen van mijn zwarte band na bijna 10 jaar trainen.
  • Het 35-jarig bestaan van de vereniging waarbij we Grandmaster Kim een weekend naar Leerdam hebben gehaald om een seminar te geven.
  • En vrij recent: de reis die wij als vereniging hebben gemaakt met 18 personen naar Bulgarije in januari 2017 om met diezelfde GM Kim te trainen was toch wel een absoluut hoogtepunt. Een weekend om nooit meer te vergeten!

8: Wat zou je nog graag nog willen bereiken binnen Taekwon-Do en/of met de vereniging?

Beter worden in alle onderdelen van Taekwon-Do en dit uitdragen en proberen te delen met de rest van de vereniging.

En natuurlijk gewoon blijven trainen, ik ga ervoor om in ieder geval het 50-jarig bestaan van de vereniging mee te maken!

9: Noem iets speciaals aan Taekwon-Do Vereniging Leerdam?

Het speciale is dat we toch wel een hechte groep zijn, die er voor elkaar zijn in goede en slechte tijden. Dit klinkt een beetje cliché, maar dit is wel waar. We proberen elkaar te helpen waar nodig, zowel tijdens de training als naast de training.

10: Wat zou je de leden van de vereniging nog willen meegeven?

Probeer lekker te blijven trainen en jezelf doelen te stellen. Maar het allerbelangrijkste is dat je er plezier in blijft houden. Dit geldt vooral voor jeugdleden. Probeer ook als jeugdlid die al wat langer traint het goede voorbeeld te geven zodat je het niveau van de groep met zijn allen omhoog krikt!

En ohja, als je nog leuke ideeën hebt voor de website of foto’s etc. laat het mij dan weten!

11: Wie is binnen Taekwon-Do een voorbeeld voor jou?

Ik heb meerdere voorbeelden binnen Taekwon-Do. Uiteraard respecteer ik alle Instructeurs, Masters en Grandmasters waarbij ik heb mogen trainen, maar de explosiviteit, lenigheid, kennis en het enthousiasme van GM Kim zijn toch wel altijd erg inspirerend, motiverend en leerzaam.

Binnen de vereniging zijn Sabum Boy, Sabum Nick, Fitzgerald en Dimitri ook voorbeelden voor mij. Zij trainden namelijk al Taekwondo voordat ik geboren was!

12: Aan wie zou je het stokje voor deze rubriek “in gesprek met” willen doorgeven?

Sabum Nick is de volgende.

13: En tot slot, voeg een leuke foto of een aantal leuke foto’s van jezelf toe die iets te maken heeft/hebben met Taekwon-Do en vertel waarom je voor deze foto(‘s) hebt gekozen.

Foto 1: Januari 2017 in Bulgarije samen met GM Kim Ung Chol na de training in de sneeuw!

Foto 2: 2005 of 2006. Een demonstratie in het dorpshuis van Herwijnen samen met Sabum Boy!

Taekwon,

René