1.Wat is je naam?
Mijn naam is Tom Ronde

2.Wat is je leeftijd?
Mijn leeftijd is 53 jaar

3.Waar ben je geboren?
Ik ben geboren in Haarlem maar woon al 49 jaar in Leerdam

4.Wat is je beroep?
Mijn beroep is timmerman bij J P v Eesteren ik doe dit al 37 jaar ik heb het goed naar mijn zin en ben al op hele mooie bouwwerken werkzaam geweest bijvoorbeeld de tweede kamer in Den Haag, Ocianium, Sofia kinderziekenhuis en nog vele andere

5.Heb je ook hobby ‘s?
Mijn hobby is onder andere lezen. Mijn favoriete schrijver is Robert Ludlum bekend van de Bourne trilogie. Verder kijk ik graag naar voetbal van mijn favoriete club Ajax.
Mijn twee kleinkinderen Jade en Mila  zijn natuurlijk ook een aardige hobby en natuurlijk mag ook Taekwon-do niet ontbreken!

6.Hoe ben je met Taekwon-do in aanraking gekomen?
Mijn jongste zoon Jesper was gek op Taekwon-do en de oudste Nicky wilde na 14 dagen ook die sport wel gaan doen.
We brachten ze elke woensdag en vrijdag naar de training en zag hoe druk de leraren het hadden voor de training met
Leden inschrijven, contributie ontvangen, mensen te woord staan etc, etc. Op mijn vraag of ik soms kon helpen werd door de toenmalige leraar Ilco Biemans beantwoord: heel graag en zo rol je van het een in het ander. Ik doe het nog steeds met heel veel plezier!

7.Sinds wanneer ben je betrokken bij de vereniging?
Ik ben vanaf 1990 betrokken bij de vereniging en vanaf 1993 als secretaris

8.Zijn er verschillen tussen toen en nu?
Het grote verschil tussen de jaren 80en 90 en nu is toch wel de discipline en de intensiteit van de trainingen in de jaren negentig. Bijv. zakkentraining op vrijdag  En voor Taekwon do in het algemeen het is allemaal commerciëler geworden,  gelukkig doen wij daar niet aan mee.

9.Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt?
Het leukste wat ik heb meegemaakt….. nu ik er over nadenk wordt het moeilijk om te kiezen
Het organiseren van de vele wedstrijden en martial arts gala`s of de seizoensafsluitingen zwemmen met de jeugd , trip naar de Efteling maar ik denk dat mooiste en leukste toch wel was het met een aantal mensen aanvragen van een Koninklijke onderscheiding. Een half jaar in spanning afwachten of het door zou gaan, dan krijg  je het verlossende woord en dan nog van alles regelen zodat hij het niet merkte,dat was genieten!

10.Zijn er ook diepte- en of hoogtepunten geweest?
Het diepte punt van de vereniging voor mij was:  Een half jaar nadat Boy weer terug kwam in de vereniging, en er eigenlijk geen vereniging meer was.Waar wij samen gedacht hebben om er mee te stoppen. Gelukkig hebben we dat niet gedaan.
Het Hoogte punt: Die zijn er zo veel, ik zal er een paar noemen:
De interland Nederland- Engeland die wij hebben georganiseerd.
De vele gala’s, het mooiste gala vond ik, het 25e  jarig bestaan van de vereniging.
En voor oudgediende onder ons het Rode trainingspakje van Jan Jakobs in Parijs, was toch een hoogtepunt!
11.Wat wil je nog bereiken met de vereniging?
Ik zou graag de vereniging de 40e jaar zien halen en dan één groot gala voor te organiseren met een noord Koreaans team, en eigen locatie voor de vereniging om te trainen.

12.Heb je nog iets bijzonders binnen Taekwon-do meegemaakt die je met ons zou willen delen? 
Het bijzondere van de vereniging is toch wel het gevoel van saamhorigheid, er voor elkaar zijn, als het nodig is. Dit speciale gevoel valt andere mensen op.

13.Wat zou je de leden van de vereniging nog willen meegeven? 
Aan de jeugd zou ik mee willen geven dat men niet zo gefixeerd moet zijn op een graduatie, en niet boos zijn als je geen examen mag doen. En voor de rest blijf met plezier trainen, en help waar je kan. Dit laatste is uiteraard voor al onze leden

14.Wie is in jouw leven jouw grote voorbeeld (geweest)? 
Ik heb niet echt een voorbeeld gehad ik ben wel altijd een grote fan geweest van de
voetballer Johan Cruiff dus op sport gebied kan je wel spreken van een voorbeeld helaas kon ik nog geen 1procent van wat Johan allemaal kon maar dit terzijde

15.Wat kunnen we doen om je nog voor minimaal 20 jaar voor de vereniging te behouden?
Over 20 jaar ben ik 73 jaar dan denk ik dat ik het stokje al heb doorgegeven .
Ik hoop dan bij een eventueel gala een uitnodiging te krijgen ik kom zeker kijken met rollater en al, maar denk nu nog niet aan stoppen.