Op zondag 3 nov was er in Nieuwegein, Merwestein, een landelijke technische training, georganiseerd door Taekwon-Do International Nederland (TIN). s’ Ochtends was het om 9.00 uur verzamelen bij station Leerdam vanwaar we met een kleine delegatie, Boy, Ron, Jismarai en Quinayah, naar Nieuwegein zijn vertrokken.

Na het afgroeten en het afleggen van de Taekwon-do eed werden eerst een aantal leden in het zonnetje gezet die tijdens de vorige training een DAN examen hadden behaald of geslaagd waren voor  een scheidsrechterlicentie. Boy heeft het 2e DAN diploma van René in ontvangst mogen nemen.

Na de warming-up, welke verzorgd werd door Master Chris, werden vervolgens op bandniveau groepen ingedeeld waarna iedere groep een bepaald onderdeel van Taekwondo ging trainen. Om de 45 minuten rouleerde de groepen langs de verschillende onderdelen t.w.; tuls, wedstrijdtraining, technisch sparren, zelfverdediging, stapsparring en springtechnieken.

De training werd afgesloten met meditatie oefeningen en om 16.00 was de trainingsdag afgelopen. Bij Ieder onderdeel waren twee enthousiaste leraren die het betreffende onderdeel verzorgde.

Het was een lange maar wel een leuke en vooral ook een leerzame dag.

Taekwon, Ron