Deze zondag startte voor onze leden om 08:15u op het station van Leerdam. Geheel volgens schema vertrokken we om 08:30u richting Almere. Verdeeld over 3 auto’s reden Boy, Nick, Ron, Rene, Etienne, Romy, Michelle, Jismerai en Timon (met zijn vader als chauffeur) naar hun eerste landelijke trainingsdag van de TIN.

In Almere aangekomen, bleek dat we goed op tijd waren. De zaal was nog niet open. Dit gaf ons de gelegenheid om wat oude bekenden te begroeten en nieuwe gezichten te leren kennen. Nadat de zaal werd geopend, was het tijd om nog even wakker te worden, Koffie!

Om 09:50u was het tijd om ons Dobok aan te trekken. In de kleedkamers werd het al duidelijk dat het een druk bezochte training zou gaan worden. Dit bleek in de zaal bevestigd te worden tijdens het opstellen. Ruim 120 Taekwondoins waren aanwezig voor deze technische training. Het gaf iedereen een enorme “boost” om met zo’n grote groep te trainen.

Na het groeten en de Taekwondo oath (lees hiernaast) te hebben uitgesproken was het tijd voor de warming up. Deze werd met veel plezier en enthousiasme geleidt door Sayun Eikenhorst. Kort maar krachtig en met plezierelementen werd iedereen in no time warm. Hierna werd er per graduatie de verschillende groepen ingedeeld bij 1 of zelfs 2/3 instructors van de TIN.

Van 10:00u tot 12:00u was het tijd om de Tuls te trainen. Per graduatie trainen is ideaal voor de aandacht die je krijgt als groep van de instructor. Van Saju Jirugi tot en met Tong-Il werden de details besproken, voor gedaan en geoefend. De puntjes werden zo weer op de i gezet. Dit werd in een goed tempo uitgevoerd, waardoor de spieren van de leden goed warm bleven.

Na de tuls was het zover voor een pauze. Even een half uurtje bijkomen en vooral even bijtanken. Onder het eten en drinken werden de eerste ervaringen van alle leden in de verschillende groepen gedeeld met elkaar. Het mooie hiervan was dat van Timon tot en met Boy, iedereen gewoon enthousiast was over de training.

Met veel zin gingen we weer terug naar de zaal om vervolgens te starten met het middagprogramma. Deze opzet was erg gevarieerd en leuk om te doen. (de tijd vliegt als je het naar je zin hebt!) In 3 groepen werd er per half uur een training gegeven in speciale technieken (springtechnieken, waarin Taekwondo Vereniging Leerdam zich als een vis in het water voelde!), zelfverdediging en sparringscombinaties.

De dag werd afgesloten met een fotosessie van de hele groep en apart als vereniging. Voor ons zat de training erop. Nu was het de beurt aan de 24 examenkandidaten die in de loop van de dag al waren beoordeeld op een aantal onderdelen voor het examen. Zij waren in de morgen gelijk gestart met een theorie gedeelte van het examen. Na de training konden we nog even de examens bekijken op de onderdelen Breektest en Tuls. Om nog wat aan onze middag/avond te hebben, besloten we om niet meer te wachten op de uitslag en weer terug te rijden naar Leerdam. Gedurende de terugreis werd er nog nagepraat en vooral vooruit gekeken naar het moment van Meditatie!

Al met al was het voor ons een geslaagde eerste landelijke trainingsdag van de TIN. Veel plezier, en bovenal waren we weer een dag goed met ITF taekwondo bezig. Voor een ieder van de vereniging is deze training toegankelijk, en voor de volgende keer zijn we zeker weer van de partij!

Taekwon

 

Student Oath of Taekwondo

  1. I shall observe the tenets of Taekwon-do
    2. I shall respect the instructor and seniors
    3. I shall never misuse Taekwon-do
    4. I shall be a champion of freedom and justice
    5. I shall build a more peaceful world