Op zondag 13 Oktober 2013 was er weer een landelijke wedstrijdtraining, georganiseerd door de TIN. Dit was de laatste wedstrijdtraining van 2013 en de eerste in Nieuwegein. Om kwart over 8 verzamelden we met 6 deelnemers op het station in Leerdam, namelijk Lakeysha, Jayden, Quinayah, Giovanna, Jismerai en René.

Het eerste gedeelte van de training was voornamelijk gericht op het sparren. Na de warming up werd er dan ook begonnen met het trappen en stoten op kussens met partner in de lengte van de zaal. Hierna werd er begonnen met het werken met safety equipments in kleine groepjes waarbij je telkens op elkaar moest reageren. Na een aantal varianten met deze oefeningen was het tijd voor een aantal sparpartijen. Iedereen kreeg telkens één techniek waarmee hij mocht aanvallen, dit maakte de oefening extra uitdagend. Hierna werd er nog een keer vrij gespard.

Na een korte pauze werd de training hervat met andere wedstrijdonderdelen zoals team tuls, special techniques en power breken. De groep werd dan ook opgedeeld in drie groepen en iedere groep ging een bepaalde tijd aan de slag met elk onderdeel. Na deze drie onderdelen werd er nog getraind op self defence en dan vooral hoe dit op internationale toernooien als wedstrijdonderdeel uitgevoerd moet worden.

Al met al weer een leerzame en leuke wedstrijdtraining voor iedereen.

Taekwon!

 

https://youtu.be/TXPBiKLWIrM