Hieronder een kort stukje over de Instructeurs en hun scholen, die zich in 2012 aangemeld hebben bij de TIN. Namnes het Bestuur en alle Scholen van harte welkom binnen onze gelederen.

“Taekwon-Do vereniging Leerdam”

Inmiddels actief binnen de TIN Taekwon-Do Vereniging Leerdam onder leiding van Sabum Boy Tuasuun. In 1980 is Sabum Tuasuun begonnen met TV Leerdam in samenwerking met Instructor John Keiluhu uit Krimpen a/d IJssel. Vanaf 1980 is TV Leerdam lid geweest bij de NTA en in 2005 is TV Leerdam uit de NTA gestapt. Bekroning voor het werk van TV Leerdam is de wereldtitel voor Anneke Bucher, die op het WK in 2004 te Korea, een 1e plaats bij de Dames senioren in de wacht sleepte.

Sabum Boy Tuasuun(links in actie) begon zijn TKD loopbaan bij Instructor Barry Heller in Hardinxveld-Giessendam. Hierna trainde hij bij Instructor Stanley Brug, Instructor John Keiluhu en Sabum Chiel Rombout van “Koguryo”. Sabum Boy behaalde op wedstrijden div. titels zoals District Kampioen, Nederlands Kampioen en Open Nederlands Kampioen in het Matsogi.
Zijn IVe Dan behaalde hij in 2003 bij de NTA en hier was hij lid van het Nationale wedstrijdteam(1987-1991), lid van het Nationaal Team Opleidingen(1994-2001) en Lid van het Nationaal Dangraadcollege(1997-2005). Sabum Boy volgde een aantal seminars van GM Kim Ung Chol, hierna besloot hij om TV Leerdam aan te sluiten bij de TIN.

In 2010 werd Sabum Boy Tuasuun bekroond met zijn inzet voor TV Leerdam en de Taekwon-Do sport verspreiding in Leerdam met een Koninklijke onderscheiding: “Lid in de orde van Oranje Nassau”.

In TV Leerdam o.l.v. Sabum Boy Tuasuun heeft de TIN er een gerenommeerde Taekwon-Do School bij om de gelederen te versterken.(Bron B. Tuasuun)

Taekwon-Do School “Matsoki”

Matsoki is ook een TKD School, die zich in 2012 bij de (opnieuw) heeft aangemeld. De school wordt geleid door Boo Sabum Fred Jobse en Boo Sabum John Verbarendse. Nadat in 1996 Sabum Rob Verbeek plotseling overleed hebben beide heren “Matsoki”overgenomen. “Matsoki”is voorheen aangesloten geweest bij de NTA en is na een onderbreking weer aangesloten bij de TIN.

Boo Sabum John Verbeek behaalde in 2004 zijn IIe Dan en Boo Sabum Fred Jobse(op de foto links in actie) behaalde onlangs (18 november 2012) zijn IIIe Dan. Met ondersteuning van “Baukdu”(Sabum Johan Groen”) heeft “Matsoki” de afgelopen tijd meer faciliteiten en kwaliteit kunnen gaan bieden aan hun leerlingen.(Bron F. Jobse)

Boo Sabum Fred Jobse IIIe Dan(rechts)

TKD Waterland

Taekwon-Do Waterland is gestart in september 2009 te Monnickendam. De lessen worden gegeven door Sabum Edwin Lieben in de gymzaal van het Bernard Nieuwentijt College.
Op dinsdag en donderdag avond traint de jeugd van 19.00 tot 20.00 uur en aansluitend de junioren en senioren van 20.00 tot 21.00 uur. Momenteel groeit de school hard, met name veel jeugdige leerlingen maken kennis met Taekwon-Do.

Sabum Edwin Lieben(op de foto vooraan) begon met Taekwon-Do in 1976. Hij heeft een lange wedstrijdcarrière gehad, zowel nationaal als internationaal. Hij geeft les sinds 1986, na het behalen van Ie Dan. Op 2 juni 2012 heeft hij het examen voor 4e Dan en International Instructor afgelegd bij Grand Master Hwang Ho Yong. Op het gebied van scheidsrechteren is hij actief sinds 1985. In oktober 2012 is hij geslaagd voor International Umpire A, na het volgen van de International Umpire Course van de EITF, die gehouden werd in Los Barrios te Spanje.(Bron E. Lieben)

Bron: www.taekwondo-international.nl