Op zaterdag 10 en zondag 11 maart 2018 gaf Grandmaster Harkess (9e dan) uit Schotland een seminar in Berghem op uitnodiging van Taekyon Berghem. Namens Taekwon-Do Vereniging Leerdam gingen op de zaterdag Sabum Boy, Ron en Etienne en op de zondag Sabum Boy, Sabum Nick, Ron, Fitzgerald, René, Etienne, Michelle en Lotte hierheen om les te krijgen van deze Grandmaster. GM Harkess werd dit weekend ondersteund door zijn zoon Sabum Mark Harkess (6e dan) en Sabum David Clark (6e dan).

Op de eerste dag werd de nadruk gelegd op de basistechniek en later op de dag werden er veel oefeningen gedaan voor de flexibiliteit van de heupen, welke uiteraard nodig is voor het maken van goede trappen. Op de tweede dag van het seminar werd er weer begonnen met de basis en werd in een hoog tempo de lagere tuls afgewerkt om goed warm te worden. Aan het eind van de ochtend kregen we ook nog een gedeelte hosinsul van Master Chris Eikenhorst (7e dan). Aan het begin van de middag kregen we van Sabum Mark Harkess een goede warming up waarbij er weer een aantal oefeningen voor de flexibiliteit werden gedaan. Hierna gingen we verder met de hogere tuls, en ook dit was weer erg leerzaam. En voor we het wisten was de dag alweer voorbij.

Het was een leuk en leerzaam weekend en wij vonden het erg leuk dat we les konden krijgen van Grandmaster Harkess. Wij willen Taekyon Berghem dan ook bedanken voor het organiseren van dit seminar.

Taekwon!

Bekijk foto’s