In het weekend van 1 februari en 2 februari was er in Reus, Spanje een International Technical Seminar van Grandmaster Kim Ung Chol. Van Taekwon-Do Vereniging Leerdam reisden we af naar Spanje met 7 personen: Sabum Boy, Jacqueline, Fitzgerald, Michelle, Romy, Etienne en René. Ron en Mieke waren al in Spanje met de camper en gingen dus niet mee met het vliegtuig. Voor de anderen was het vrijdagochtend vroeg dag want om 9 uur ging de vlucht richting Barcelona. Ondanks de hevige sneeuwval en de nog slecht gestrooide wegen waren we op tijd in Eindhoven en konden we vertrekken. Bedankt voor het wegbrengen Simon en Marga! Het vliegtuig vertrok iets later, omdat het nog helemaal vrij van ijs gemaakt moest worden.

Na een korte vlucht van ongeveer 2 uur kwamen we aan in het iets warmere Barcelona. Toen we waren geland moesten we nog even wachten op Sabum Marcel Hugoosgift uit Schiedam. Hij kwam in zijn eentje vanuit Amsterdam, maar zou met ons meerijden naar Reus naar het hotel. Toen hij eenmaal was aangekomen en wij de mensen van ITF Spanje hadden gevonden die ons naar Reus zouden brengen konden we vertrekken naar het hotel.

Eenmaal aangekomen in het hotel konden we gelijk inchecken en even opfrissen alvorens we zouden gaan lunchen. Inmiddels was Ron samen met Mieke naar het hotel gekomen, zodat we met zijn allen konden gaan. Nadat we geluncht hadden, hadden we allen een paar uurtjes voor onszelf. Etienne, Fitzgerald en René kozen ervoor om alvast op zoek te gaan naar de trainingshal waarin getraind zou gaan worden dit weekend. Het was helaas geen hypermoderne sporthal en het had een koude vloer, maar dat mocht de pret niet drukken.

Toen we ’s avonds naar het stadje wilde gaan om wat te gaan eten kwamen we Grandmaster Kim tegen en ook Master Paul Harris en zijn vrouw Sabum Jacqueline Harris. Omdat de Spanjaarden een vergadering hadden wilden zij graag met ons mee gaan eten. Ook was Sabum Chen Weiling uit Singapore (!) met ons mee gegaan. Het was een heel gezellig diner en het was leuk om weer bij te praten met GM Kim en met Master Harris en de anderen.

Op zaterdagochtend stond de eerste training gepland van 9 tot 1. Gelukkig lagen er matten in de zaal en hoefde we niet op de koude vloer te trainen. Naast GM Kim en Master Harris was ook Grandmaster Gary Miller deze dag aanwezig. Daarnaast waren er nog 5 masters: Master Frank Diaz, Master Alberto Gonzalez, Master John McKissock, Master Leigh Pember en op zaterdag nog Master Carlos Martin. De training was zoals we gewend zijn van GM Kim, eerst goed rekken en dan basistechnieken. Er werden uit de tuls weer de nodige technieken besproken en er was de ruimte om vragen te stellen. Zo leerden we weer nieuwe dingen. Tijdens het eerste gedeelte van de ochtendtraining deden er ook veel kleine kinderen mee waardoor we een grote groep hadden. Na het eerste gedeelte van de ochtendtraining werd er alleen verder gegaan met de zwarte banders en daardoor was de groep iets kleiner. Aan het eind van de ochtend training was er tijd om foto’s te maken met de gehele groep en individueel met de grandmasters en masters.

Na de ochtendsessie hadden we een lange pauze van 1 tot 4, een soort siësta dus. Wij kozen ervoor om te gaan lunchen in de shopping mal van Reus. Na een uitgebreide lunch volgde de volgende trainingssessie van 4 tot 7. Hier werd er verder gegaan met de tuls en kwamen we tot en met Toi-Gye. Na de middagsessie gingen we naar het hotel om op te frissen voor het diner. Dit diner vond plaats in een tapasrestaurant en was open voor iedereen. We vertrokken met een grote groep richting het restaurant en konden eten met de grandmasters, masters en de rest van de deelnemers. Tijdens het diner werden er veel Taekwon-Do ervaringen uitgewisseld zodat we de rest van de mensen ook wat beter leerden kennen, dit was natuurlijk heel leuk. Toen het diner was afgelopen vertrokken we terug richting het hotel, de volgende dag moest er uiteraard weer getraind worden.

Op zondagochtend moesten wij ervoor zorgen dat we al onze spullen hadden gepakt zodat we konden uitchecken voordat we gingen trainen. Na het ontbijt konden we onze spullen achterlaten om te gaan trainen. Helaas was dit de laatste training voor ons. Omdat de middagsessie zo laat gepland was konden we deze jammer genoeg niet meedoen omdat we anders te laat zouden komen op het vliegveld. Deze training werd er tot en met Gae-Baek gelopen en werd er weer het een en ander geleerd door de vragen die werden gesteld en de uitleg van GM Kim. Aan het einde van de training werden er nog wat foto’s gemaakt en hierna konden we naar het hotel om nog wat op te frissen en onze spullen te pakken. We gingen nog een keer lunchen bij hetzelfde restaurant als de avond ervoor, deze was goed bevallen.

Hierna was het tijd om naar de sporthal te gaan, waarvandaan we weggebracht zouden worden richting het vliegveld. We zeiden GM Kim en GM Miller en de andere Masters gedag. Ook bedankten we de organisatie voor hun gastvrijheid dit weekend, ze hadden alles voor ons heel netjes geregeld. Ook zeiden we Ron en Mieke gedag, zij blijven nog even in Spanje. Ron gaat nog langs bij Master Diaz en andere Taekwon-Do scholen om te trainen, super Ron! We vertrokken naar het vliegveld en daar zeiden we ook Sabum Marcel gedag want hij vertrok weer naar Amsterdam. Eenmaal in Nederland aangekomen werden we opgehaald door Simon en Hans, nogmaals bedankt Simon en bedankt Hans! Zo was er weer een einde gekomen aan een superleuk en leerzaam weekend met onze Taekwon-Do Vereniging waarin we weer een hoop hebben geleerd en terug nemen naar de vereniging. Daarnaast hebben we nieuwe vriendschappen gesloten en oude versterkt!

Taekwon!

Bekijk de foto’s van het weekend hier