Op zaterdag 26 en zondag 27 juni 2015 organiseerde wij als Taekwon-Do Vereniging Leerdam zijnde een National Technisch Seminar onder leiding van Senior Grandmaster Prof. Kim Ung Chol (9e dan). Het seminar werd gehouden in sporthal Berenschot in Leerdam. Al jaren hebben wij als vereniging de droom gehad om Senior Grandmaster Kim Ung Chol naar Leerdam te halen. Dit jaar was het in ons 35-jarige jubileumjaar eindelijk gelukt om ons voorbeeld in Taekwon-Do naar Nederland te halen.

Op de vrijdagavond kregen wij met onze vereniging privé les van SGM Kim en dit was uiteraard een speciaal moment. Een aantal mensen van onze club hebben al een meerdere malen met hem getraind in Frankrijk en Bulgarije, maar natuurlijk niet iedereen heeft deze mogelijkheid wel eens gehad. Na de welbekende rekoefeningen en apcha olligis werd er begonnen met de basis en zijn er een aantal tuls gelopen. Hierna deed SGM Kim alle technieken en details uit de behandelde tuls voor en liet ze aan ons zien. Dit was voor ons als vereniging natuurlijk een unieke ervaring. Na de training was het tijd voor een andere speciale gebeurtenis, het examen van onze Sabum Boy voor zijn vijfde dan. Zie het nieuwskopje. Na de training hebben we nog gezellig wat gedronken met de Grandmaster en hierna was het tijd om onze rust te pakken voor de dag erna.

De zaterdag begon vroeg met het opnieuw alles klaar zetten en alles regelen voor de inschrijvingen van de deelnemers. Dit werd uiteraard allemaal goed geregeld door onze top vrijwilligers van de vereniging. Na de inschrijving en het weerzien met bekende gezichten was het om 10.00 tijd om op te stellen. De ochtendtraining bestond weer uit het rekken, waar SGM Kim iedereen in de zaal verbaasde met zijn flexibiliteit. Hierna werd verdergegaan met de basistechnieken en de tuls. Weer werd alles duidelijk uitgelegd en het was weer super leerzaam. Om 12 uur was het tijd voor de lunch en om 14 uur werd de training weer hervat. Er werd weer gestretcht alvorens er verder werd gegaan met de tuls. om 16 uur werd er een groepsfoto gemaakt en hierna was er nog een uur lang training voor alleen danhouders. Toen de eerste dag training erop zat was er die avond een officieel diner bij de wok. Uiteraard heeft iedereen zijn buik vol gegeten om weer genoeg energie te hebben voor de volgende dag.

Op zondag werd er opnieuw begonnen om 10 uur met de stretchoefeningen. Er werd ook nog wat gerekt met partner wat de meeste deelnemers vast en zeker wat extra spierpijn heeft opgeleverd. Hierna was het tijd voor wat hosinsul van SGM Kim. Hij liet ons verschillende oefeningen uitgebreid zien, sommige waren voor ons bekend, andere waren nieuw. Hierna was het weer tijd om te lunchen. De middagtraining bestond verder nog uit opnieuw hosinsul, alleen dan op aanvallen met mes en het lopen van tuls. Uiteindelijk werd er tot en met Gae-Baek gelopen. SGM Kim legt niet alleen de technieken uit en laat ze zien, hij vertelt ook tot in detail waarom een techniek op een bepaalde manier gemaakt word. Ook benadrukt hij verschillen tussen hem en andere Masters/Grandmasters, en legt hij uit waarom hij bepaalde technieken zo doet of waarom ze zo moeten. Aan het einde van de training was er opnieuw een fotomoment met SGM Kim en de mogelijkheid om paspoorten/certificaten af te laten tekenen.

Wij kijken als vereniging terug op een super geslaagd seminar. Er zijn natuurlijk altijd verbeterpunten, maar dat is logisch als je voor een eerste keer zo een evenement organiseert. Wij zien dit alleen maar als leer voor de toekomst. Wij willen als vereniging alle deelnemers uit binnen- en buitenland, alle Masters uit binnen- en buitenland bedanken voor hun aanwezigheid. Uiteraard gaat ons grootste woord van dank naar SGM Kim Ung Chol voor zijn bevlogen enthousiasme en naar onze vrijwilligers, zonder hen is geen enkel evenement mogelijk! Wij zijn als vereniging trots dat wij dit hebben kunnen neerzetten en wij hadden ons geen betere manier kunnen voorstellen om ons 35-jarige jubileum te vieren!

Taekwon!