Op 15 oktober kregen de kinderen van de onderbouw van de Floris Radewijnszschool een les Taekwondo. Op de vroege woensdagmorgen waren Dimitri, Ron en René aanwezig in gymzaal noord, vlakbij de school. Er werd Taekwondo les gegeven aan twee groepen, allebei bestaand uit ongeveer 30 tot 40 kinderen(!)

De les werd begonnen met het kort uitleggen van wat Taekwondo is, en het voordoen van een aantal onderdelen van Taekwondo. Na deze introductie mochten de leerlingen gelijk aan de bak en werd er begonnen met het aanleren van stoten en trappen. Na een aantal oefeningen werden de leerlingen in drie groepen verdeeld die allen naar een ander onderdeel gingen, namelijk: zelfverdediging, trappen op kussens en het stoten op kussens. Om de zoveel tijd werd er doorgedraaid tot de kinderen alle onderdelen hadden gehad. Aan het eind was er nog een leuke afsluiting: er werd gekeken welke groep in 1 minuut de meeste trappen bij elkaar kon maken. Hierna was de les voorbij en kregen de leerlingen een diploma als bewijs dat ze goed hadden meegedaan deze dag.

Het was een leuke ochtend, de leerlingen zijn actief bezig geweest en hebben nu een beetje een idee van wat Taekwondo inhoud.

Taekwon!