Taekwon-Do Vereniging Leerdam reisde op 31 oktober jl. af naar Schotland om deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen van de World ITF Taekwondo Council in Schotland. TVL reisde hier naar af met vier deelnemers: Jismerai Pattiradjawane, Naomi Ridderhof, Remon van Ingen en Michelle den Besten. Tevens waren coaches Sabum Marcel Hugoosgift, Sabum Boy Tuasuun en Boosabum Fitzgerald Pattinasarany mee als coach. Ook waren Jacqueline en Alex mee als support!

Op vrijdag 1 november kwamen alle senioren in actie op het Open Wereldkampioenschap. Dat betekende dus voor TVL dat alle vier de deelnemers in actie mochten komen die dag. En niet zonder resultaat!

Bij het onderdeel tuls werden Naomi en Michelle beide derde in hun categorie dames 1edan. Ook Jismerai en Remon wonnen beide een bronzen medaille in hun categorie op het onderdeel tuls in de categorieën heren 2edan en heren 1edan. Dit deden zij beide in grote poules!

Na de tuls was het de beurt aan het onderdeel sparren. Bij het sparren behaalde Naomi een 2e plaats in de categorie tot 69 kg, zilver dus! Maar daar stopte de toppers niet. Jismerai behaalde het goud in de categorie tot 63 kg! En Remon deed hetzelfde in zijn klasse tot 70 kg! Erg bijzonder dat er twee open wereldkampioenen uit Leerdam komen.

Als laatste individuele onderdeel was er het onderdeel hoogtesprong. Michelle behaalde hier een 2e plaats in een poule van 10 deelnemers, petje af! Remon zat in een grote poule van 34 deelnemers en sprong zichzelf naar een 2e plaats.

Tot slot was er nog het team sparren waarin Remon mee mocht doen met het team van Nederland. Hier behaalde hij met het team brons (met een gouden randje).

Taekwon-Do Vereniging Leerdam is supertrots op haar leden. Hoe zij de afgelopen maanden hard hebben getraind en vervolgens tot dit resultaat zijn gekomen verdient respect en is een mooi voorbeeld voor de rest van de leden.

Coaches Sabum Marcel, Sabum Boy en Boosabum Fitzgerald hebben de deelnemers super ondersteund en ook hier zijn wij trots op!

Op naar het volgende WK van de WITC wat gepland staat in augustus in Mexico, Taekwon!

Voor foto’s klik hier