Afgelopen weken heeft Taekwondo Vereniging Leerdam op verschillende middagen een aantal gastlessen mogen geven aan sportklas leerlingen op het Heerenlanden College in Leerdam.

Veel jongeren vinden sporten erg leuk en besteden daar veel tijd aan. Het Heerenlanden College biedt deze leerlingen de mogelijkheid om sporten en leren te combineren. De begeleiders van deze sportklassen zijn altijd op zoek naar speciale clinics. Omdat René een ex-leerling is van deze sportklas kon hij regelen dat Taekwondo Vereniging Leerdam clinics mocht geven aan Sportklas 1 en Sportklas 2.

Deze clinics werden over 4 middagen verspreid en per middag werd er elke keer twee groepen  van ongeveer 25 leerlingen aan het werk gezet. In een kleine 45 minuten probeerden Dimitri, Jismeraih en René de jongeren kennis te laten maken met Taekwondo. Elke les die werd gegeven bestond o.a. uit: Rekken en strekken: het lichaam losmaken door middel van lenigheidoefeningen, Basis trap- en stoottechnieken waarbij in tweetallen werd gewerkt op een groot trapkussen, een klein stukje zelfverdedigin, een korte demonstratie van verschillende onderdelen en als laatst een klein vragenrondje.

We hopen dat het ons goed gelukt is om de leerlingen in een korte tijd een impressie te geven van wat taekwondo inhoud. Wij willen het Heerenlanden College bedanken voor de mogelijkheid om onze sport en passie te promoten voor zo een grote groep jonge kinderen.

Taekwon!