Taekwon-Do Vereniging Leerdam, nationaal en internationaal

Als ITF-Taekwon-do vereniging zijn wij op nationaal niveau aangesloten bij de Nederlandse Taekwon-do Federatie (NLTF).
Met ingang van augustus 2019 is de NLTF – en ook wij – aangesloten bij de wereldorganisatie WITC.
De WITC staat voor de World ITF Taekwon-do Council. Deze organisatie wordt geleid door sasungnim (grootmeester) Peter Harkess, 9e dan ITF Taekwon-do uit Schotland. Sasungnim Harkess was in Europa de 1e assistent van generaal Chong Hong HI, de grondlegger van ITF Taekwon-do. Op dit moment zijn wereldwijd ruim 40 landen bij deze organisatie aangesloten.
De overstap naar de WITC is gemaakt, omdat onze vorige ITF wereldorganisatie – geleid door de Noord-Koreaan Ri Yong Son – had aangegeven dat de NLTF zich moest aansluiten bij een andere nationale organisatie, nl. de TIN. Alle aangesloten verenigingen van de NLTF waren hierop tegen, omdat er geen vertrouwen was in het bestuur van de TIN.
Wat betekent de overstap naar deze wereldorganisatie?
Voor de leden eigenlijk niets. Wij blijven ITF Taekwon-do beoefenen en er is sprake van een hoog professioneel niveau binnen deze wereldorganisatie. De dobok (pak) en tie (band) veranderen voorlopig niet.
Een voordeel is in ieder geval dat het examengeld voor alle dan-graadexamens (zwarte band 1e dan en hoger) hetzelfde en goedkoper is. Op dit moment kost het 150 euro. Bij de vorige wereldorganisatie was het examengeld veel duurder en liep het op maar naar gelang je examen deed voor een hogere dangraad.
Onze internationale contacten met o.a. sasungnim Kim Ung Chol zullen we uiteraard onderhouden.
Internationale Technische seminar en hogere dangraadexamens van de WITC
Op 7 en 8 september jl. vond dit seminar plaats in Geldrop. Onze vereniging heeft met 9 leden aan dit seminar deelgenomen. Tevens hebben sabum Marcel Hugoosgift en Ron Lustig een hogere dangraadexamen afgelegd bij sasungnim Peter Harkess en 2 andere grootmeesters. Voor een verslag hiervan klik hier.
Na dit seminar en de hogere dangraadexamens hebben wij een positieve indruk gekregen van deze organisatie.
Wereldkampioenschappen WITC
Op 1, 2 en 3 november vinden de wereldkampioenschappen van deze organisatie in Schotland plaats. De NLTF met o.a.leden van onze vereniging gaan aan dit wereldkampioenschap deelnemen.
Wij hopen dan een indruk te krijgen van het niveau van alle landen die aan dit WK deelnemen.
WORDT VERVOLGD!
TAEKWON