Het weekend van 27 en 28 oktober 2018 was voor onze Taekwon-Do Vereniging een bijzonder weekend. Voor de 2ekeer in de geschiedenis van ons inmiddels 38 jarige bestaan, kwam de wereldberoemde Grandmaster Kim Ung Chol (9edan) naar ons kleine stadje Leerdam om een nationaal technisch seminar Taekwon-Do te geven. Wij hebben als vereniging al heel wat keren bij GM Kim Ung Chol mogen trainen in Bulgarije en Frankrijk, maar om hem naar Leerdam te halen blijft toch iets bijzonders. Wij zijn dan ook zeer vereerd en trots dat wij er voor de tweede keer in geslaagd zijn dit voor elkaar te krijgen.

Het weekend begon op vrijdag 26 oktober toen we GM Kim op konden halen op het vliegveld. Nadat hij ‘s morgensvroeg aangekomen was, zijn we naar het geofort gegaan en hebben we daar geluncht. In de namiddag hebben we een typisch Nederlands diner gehad bij een pannenkoekenrestaurant. Bijzonder om te vermelden is ook dat inmiddels Master Paul Harris uit Engeland en Master Frank Diaz uit Spanje waren gearriveerd om deel te nemen aan het seminar. Wij waren zeer vereerd dat zij naar Leerdam zijn gekomen. Hierna was het tijd voor de eerste training, waar alleen leden van onze vereniging aan deelnamen. Het was een fantastische training en het is natuurlijk heel bijzonder om als club les te krijgen van een Grandmaster, waar ook nog eens twee Masters uit het buitenland bij waren. Een avond en een training die we nooit zullen vergeten, waarbij GM Kim ook de kleinste jeugdleden betrok bij de training. Na de training deden we nog een hapje en een drankje en hadden we de gelegenheid om vragen te stellen.

Op zaterdag 27 oktober begon het officiële seminar en kwamen er dus mensen vanuit het hele land om deel te nemen. De registratie en aanmelding verliepen allemaal prima. Naast Master Paul Harris en Master Frank Diaz uit het buitenland waren nu ook Master Chris Eikenhorst en Master Colin Bakker uit Nederland aanwezig. Voor de rest waren er vele bekende gezichten en oude bekenden die kwamen trainen. Uiteraard werd er goed gestretcht en hielp GM Kim menig persoon zijn of haar lenigheid verder te ontwikkelen. Na de warming up werden elke keer de nieuwe basistechnieken doorlopen van iedere tul. Aan het eind van de zaterdag waren we gekomen tot Toi-Gye tul. Iedereen was de gehele dag in de gelegenheid om vragen te stellen, en er werden weer veel (nieuwe) details besproken of puntjes op de i gezet. De eerste dag was dus zeker leerzaam. Na de training kon iedereen die wilde, mee gaan dineren in het plaatselijke wok restaurant. Dit resulteerde uiteindelijk in een gezellige avond waarbij iedereen het prima naar zijn zin heeft gehad en lekker heeft kunnen eten.

Op zondag 28 oktober was de deelnemersgroep iets kleiner en waren er een aantal nieuwe gezichten die op de zaterdag nog niet geweest waren. Uiteraard had (bijna) iedereen wat spierpijn van de dag ervoor, dus was er tijdens het stretchgedeelte van de training redelijk vaak gekreun te horen van iedereen. Na de warming up werd er weer verder gegaan met de tuls. Uiteindelijk zijn de tuls tot Gae-Beak behandeld en was er weer voldoende de mogelijkheid om vragen te stellen. Ook deze dag was weer erg leerzaam. Het seminar werd afgesloten met het onderdeel hosinsul, toch wel een van de specialiteiten van deze Grandmaster. Het blijft bijzonder om te zien hoe GM Kim zijn diversiteit binnen dit onderdeel erg enthousiast en op een leuke manier kan overbrengen op een groep.

Na het seminar werd er nog tijd genomen om GM Kim te bedanken voor het fantastische weekend wat hij onze vereniging en alle deelnemers heeft gegeven. Wij zijn zeer vereerd dat hij weer naar Leerdam is gekomen. We hebben hem bedankt met een trainingspak van onze vereniging en een doos bonbons. Naast de komst van GM Kim zijn wij ook vereerd met de bezoeken van Master Chris Eikenhorst, Master Paul Harris, Master Frank Diaz en Master Colin Bakker. Wij willen via deze weg ook de rest van de instructeurs en deelnemers die naar het seminar zijn gekomen, bedanken.

Het was voor onze vereniging een fantastisch weekend om te mogen organiseren. Zonder de fantastische vrijwilligers die onze vereniging heeft was dit niet mogelijk geweest, bedankt hiervoor!

Tot slot hopen wij dat iedereen het weekend net als ons erg leerzaam en leuk heeft gevonden.

Taekwon!

Foto training vrijdagavond:

Foto Seminar Dag 1:

Foto Seminar Dag 2:

Bekijk de rest van de foto’s hier