Op zondag 6 Oktober organiseerde Taekwondo Club Nobel weer een beginnerstoernooi in Schiedam. Dit toernooi wordt zo georganiseerd dat iedereen meer dan één keer kan sparren en/of tuls kan lopen. De insteek van dit toernooi is dan ook om de beginnende Taekwondoin kennis te laten maken met het wedstrijdonderdeel.

Van Taekwondo Verening Leerdam deden mee: Jip, Rozan, Lotte, Joyce en Sem. Na een korte omweg kwamen we rond 9 uur aan in de gymzaal. Er werd na een korte uitleg vrij vlot begonnen met het onderdeel tuls.

Als eerste was Jip aan de beurt. Zij was erg zenuwachtig maar liep haar tuls wel goed. Helaas verloor ze.Na de eerst partij werden haar zenuwen minder en begon ze steeds beter te lopen. Helaas had ze geen prijs.

Hierna was Rozan aan de beurt op het andere veld. Rozan liep haar tuls goed en ze wist een derde prijs te behalen!

Sem was als laatste met het onderdeel tuls. Voor Sem gold hetzelfde als Jip. Erg zenuwachtig maar na één keer de tul te hebben gelopen ging het steeds beter.

Hierna begon het onderdeel sparren. Sem en Lotte mochten de spits afbijten op beide velden. Lotte sparde goed en je ziet dat ze de laatste paar maanden steeds meer doorkrijgt hoe het spelletje werkt. Ze verloor twee partijen en won er ook twee en hierdoor mocht ze de tweede plaats mee naar huis nemen.

Sem moest tegen een aantal oudere jongens. In de eerste partij kreeg hij een paar harde stoten. Hierdoor had hij gelijk door dat hij zijn handen hoog moest houden.

De rest van zijn partijen werd hij steeds beter en scoorde af en toe goede punten. Helaas had hij geen prijs, maar wel klasse gespard!

Als laatste moest Joyce, door een overplaatsing van iemand moest zij best heel lang wachten. Dit is natuurlijk nooit fijn bij je eerste wedstrijd.

Haar eerste partij ging erg goed alleen omdat ze net geen duidelijke punten scoorde wist ze niet te winnen. Haar tweede partij wist ze overtuigend te winnen en zo behaalde ze de tweede plek.

Al met al was dit voor alle vijf de leden hun eerste wedstrijd en hebben ze allemaal veel geleerd. Ze kunnen trots zijn op zichzelf!

Taekwon!